Ons team

Leerkrachten

Leerkrachtondersteuners

Directie

Interne begeleiders

Onderwijsondersteunend personeel

Hélène van der Heijden

Directie

Mijn naam is Hélène van der Heijden en sinds 2020 ben ik directeur van Kindcentrum De Wentelwiek. Een prachtige baan met veel uitdaging, ambitie en mogelijkheden.

Op school bieden we kinderen een fijne omgeving waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Leren van en met elkaar, daar krijg ik energie van.

Linet de Greef

Administratief medewerker

Sinds 2008 heb ik als administratrice voor diverse Eenbes basisscholen gewerkt. Vanaf 2015 werk ik op de Wentelwiek en  sinds mei 2022 werk ik volledig voor de Wentelwiek.

De belangrijkste taak is natuurlijk de leerlingenadministratie op orde houden, maar er zijn nog diverse andere werkzaamheden, zoals website, bibliotheek, postverzorging, ICT, en nog veel meer.

Ik geniet van  de enorme afwisseling in taken, het contact met collega’s en met leerlingen. Geen dag is hetzelfde.

Anouschka van der Zande

Intern begeleider midden- bovenbouw

Vanaf 2015 ben ik werkzaam op de Wentelwiek. Ik heb eerst een aantal jaar als leerkracht voor de klas gestaan. Sinds schooljaar 2020-2021 ben ik de intern begeleider van de midden- en bovenbouw (groep 4 t/m 8). Als intern begeleider kijk ik samen met de leerkracht en de ouders naar wat een leerling nodig heeft als hij/zij even vastloopt of niet lekker in zijn/haar vel zit. De samenwerking daarin met ouders vind ik erg belangrijk!

Diana Pouwels

Intern begeleider onderbouw

Als intern begeleider voel ik me verbonden met de leerlingen, leerkrachten en ouders. Voor de kinderen die het nodig hebben, probeer ik het verschil te maken. Voor de leerkrachten ben ik het aanspreekpunt voor ondersteuningsvragen zodat ieder kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Vanuit mijn belangstelling voor rekenen heb ik de opleiding tot rekenspecialist gevolgd. Samen met het team bekijk ik hoe we het beste ons rekenonderwijs vorm kunnen geven om zo alle kinderen te bieden wat ze nodig hebben. 

Angela van den Heuvel

Leerkracht groep 1/2a

Sinds 1982 ben ik werkzaam op deze school.

Met veel plezier werk ik met de kinderen van groep 1/2/3.

De spontaniteit en het enthousiasme van kinderen geeft enorm veel voldoening.

Het is voor mij belangrijk dat de kinderen graag naar school komen, zich er prettig en veilig voelen, samen kunnen leren en spelen in een rustige, duidelijke en gestructuurde omgeving, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen maar vooral ook genieten! 

Vanja Hartog

Onderwijsassistente groep 3

Ik ben sinds schooljaar 2022-2023 werkzaam als intercultureel onderwijsassistente in de taalklassen op de Wentelwiek. Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen. Dat ze zich goed kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau in een klas waar een fijne sfeer is. Ik vind mijn werk heel erg leuk en veelzijdig. Omdat het elke dag anders is leren we elke dag weer wat bij en de kinderen uit de taalklas leveren daar een grote bijdrage aan. Een geweldige ervaring. 

Ad van Rijsingen

Conciërge

Ik ben Ad van Rijsingen, vanaf 2008 conciërge op deze school. Naast de gangbare taken zou ik graag, met mijn groene achtergrond, willen zorgen dat het groene schoolplein nog meer tot bloei komt. Dit samen met de kinderen en de collega’s.

Rick van den Heuvel

Conciërge

Ik vind alle taken leuk, maar het overblijven is toch wel een van de leukste. Gedurende de dag doe ik allerhande werkzaamheden. Alle kinderen kennen me bij naam.

Ruth Kuijpers

Leerkrachtondersteuner groep 1/2a

Mijn naam is Ruth Kuijpers-Langman en sinds schooljaar 2021-2022 mag ik op De Wentelwiek werken.

Samen met mijn man Roel en 3 jongens woon ik in Nuenen.

Ik vind het belangrijk om een fijne sfeer te creëren in de klas zodat de kinderen zich prettig voelen en zich kunnen ontwikkelen.

Het werken met kleuters is geweldig, ze zijn nieuwsgierig, eerlijk, puur, speels en onbevangen.

Respectvol met elkaar omgaan, creativiteit en spelend leren zijn voor mij belangrijke elementen.

Esther Bron

Leerkracht groep 1/2b

In 2019 heb ik mijn Pabo-diploma gehaald. 

Ik vind het belangrijk om samen met de kinderen een fijne sfeer in de groep te creëren. Ieder kind is uniek, iedereen heeft talenten en ik zie het als een uitdaging om elke dag het beste in kinderen naar boven te halen. Geen dag voor de klas is hetzelfde, maar wat is het genieten als niet alleen ik, maar ook de kinderen met een goed gevoel naar school komen en naar huis gaan! 

Joyce Altheer

Leerkracht groep 1/2

Al geruime tijd werk ik met plezier voor de Eenbes; sinds 2022 op de Wentelwiek. Als leerkracht vind ik het belangrijk dat kinderen zich fijn voelen in de klas. Als je goed in je vel zit, durf je vrij de wereld in te stappen en kom je tot leren. Ik ben blij mijn steentje bij te mogen dragen door samen met jullie op de Wentelwiek te mogen spelen, werken, leren, ontmoeten, overleggen, samenwerken, en wat al niet meer? Tot snel!

 

Francien Fleuren

Leerkracht groep 1/2c

Hoi, mijn naam is Francien en vanaf schooljaar 2022-2023 werk ik op de Wentelwiek. Mijn werk doe ik met veel plezier. Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan, zich veilig voelen en met mijn ondersteuning het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik geniet van de momenten dat ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling. Samen met de kinderen, ouders/verzorgers en collega’s gaan we er een fijn en leerzaam schooljaar van maken!

Marjon Vogels

Leerkracht groep 3

In 2002 heb ik mijn diploma gehaald en ik heb daarna op verschillende scholen gewerkt. Sinds 2021 werk ik met veel plezier op de Wentelwiek. Een fijne sfeer in mijn klas vind ik erg belangrijk. Dat elk kind zichzelf kan zijn binnen de klas en fouten durft te maken. Het ondersteunen van kinderen bij het leren is geweldig om te doen, ik geniet daar enorm veel van. Het samenwerken met ouders vind ik ook erg belangrijk, kinderen laten groeien en ontwikkelen doe je samen.

Margreet Don

Leerkracht groep 4

Sinds 2013 ben ik werkzaam op De Wentelwiek. In eerste instantie heb ik ingevallen in diverse groepen, maar na verloop van tijd vond ik mijn plekje in een vaste groep.

Voor mij is het belangrijk om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en om aan te sluiten bij hun leerstijl. Daarnaast wil ik hen veiligheid en geborgenheid bieden, want van daaruit komt een kind tot leren. Ik zou graag zien dat kinderen zich gaan ontwikkelen tot zelfstandige, sociale en verantwoordelijke mensen.

Jennifer Geevers

Leerkracht groep 5

Sinds ik ben afgestudeerd in 2017, werk ik met veel plezier op de Wentelwiek!

Door te zorgen voor een fijne sfeer en veel plezier in de klas, hoop ik dat de kinderen zich in de klas thuis voelen. Samen gezellig lachen, zingen, enz., maar natuurlijk ook duidelijkheid, structuur en regelmaat die er voor zorgen dat de kinderen weten wat ze kunnen verwachten. Heerlijk om te zien hoe de kinderen zelf van alles ontdekken en hun wereld keer op keer vergroten. Wat is het mooi om hen hierbij te begeleiden en te helpen!

Janneke Beckers

Leerkracht groep 5/6

Mijn naam is Janneke Beckers en ik ben in 2017 afgestudeerd als leerkracht aan Hogeschool de Kempel en daarvoor heb ik mijn diploma gehaald op het SintLucas in Boxtel. Sinds schooljaar 2018-2019 werk ik op Kindcentrum de Wentelwiek. Mijn passie ligt bij de wereld-oriënterende en creatieve vakken. Wat ik belangrijk vind als leerkracht is dat alle kinderen de veiligheid voelen om zichzelf te zijn en te ontwikkelen.

Brigit Janssen

Leerkracht groep 5/6

Mijn naam is Brigit Janssen. Ik ben in 2014 afgestudeerd van de pabo en sinds 2020 werkzaam op basisschool de Wentelwiek.

Ik vind het belangrijk dat leerlingen zich prettig voelen. Een spelletje en een grapje tussen het werken door, hoort er daarom voor mij bij. Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen zelfstandig zijn en bewust zijn hoe zij met hun gedrag positieve invloed kunnen hebben op het leren en de omgeving.  

Leonie Giller

Leerkracht groep 6

Sinds 1999 werk ik voor de Eenbes.

Zo’n 16 jaar lang heb ik ook in Heeze voor de klas gestaan.

In 2017 ben ik komen vervangen op de Wentelwiek.

Ik wilde al juf worden toen ik zelf nog op de basisschool zat. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en ze iets te kunnen leren. Ik hoop bij te kunnen dragen aan een fijne tijd op de basisschool waar ze later met warme gevoelens aan terug kunnen denken.

 

Marieke van den Bogaard

Leerkracht groep 3 en 6

Sinds 2020 ben ik werkzaam op de Wentelwiek. 

Als juf vind ik het belangrijk om de kinderen te laten groeien op hun eigen manier. Door samen met de kinderen in gesprek te gaan en te kijken wat ze nodig hebben kan ik hier samen met ze voor zorgen.    

Naast het lesgeven heb ik diverse opleidingen gevolgd, zoals Master Sen Remedial Teaching, Rekencoördinator, coördinator meer- en hoogbegaafdheid en leescoördinator. Zo kan ik de kinderen goed helpen en beter aansluiten bij de onderwijsbehoeften. 

Lianne Pennings

Leerkracht groep 7

In het jaar 2000 ben ik begonnen als groepsleerkracht op een Eenbesbasisschool. Sindsdien heb ik in alle groepen mogen werken. Ik ben begonnen bij het jonge kind en nu werk ik al een aantal jaren in de bovenbouw. 

‘Door samen met de kinderen hun kwaliteiten te ontdekken en op zoek te gaan naar hun persoonlijke leerdoelen, leren zij trots te zijn op zichzelf. Ik vind het belangrijk elk kind te zien zoals hij /zij is en ze te helpen op weg naar het bereiken van hun leerdoelen.’

Connie Deiss

Leerkracht groep 8a, meerbegaafdheid

Ik werk sinds 1998 op de Wentelwiek in verschillende groepen. Iedere leeftijdsgroep vraagt andere vaardigheden van mij als leerkracht en biedt andere uitdagingen.

Naast cursussen heb ik de opleiding remedial teaching en meerbegaafdheidsspecialist gevolgd.

Inmiddels werk ik met groepjes kinderen aan uitdagende opdrachten en projecten. Een mooie aanvulling op het voor de groep staan.

Ik ga iedere dag vol enthousiasme naar mijn werk en hoop dit ook op de kinderen over brengen. Samen leren, samen ontdekken en samen groeien!

Julia Kok

Leerkracht groep 8a
Al meer dan twintig jaar werk ik als groepsleerkracht en ik heb er nog steeds ongelofelijk veel plezier in. Het blijft bijzonder om de ontwikkeling van kinderen van dichtbij mee te maken en daaraan bij te mogen dragen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen in de klas samen een fijne groep vormen en met elkaar kunnen werken en spelen.
Na de lerarenopleiding heb ik de opleiding gespecialiseerd groepsleerkracht en de master leren en innoveren gedaan.

Martijn Vermeltfoort

Leerkracht groep 8B

Hallo, mijn naam is Martijn en ik ben dit jaar gestart in groep 8B op de Wentelwiek! Met enthousiasme, humor, openheid en een zo duidelijk mogelijke uitleg probeer ik plezier en goede prestaties bij de leerlingen naar boven te halen. Het creëren van een veilige leeromgeving staat hierbij centraal. Het meeste plezier in het vak haal ik uit het zien van een groeiende ontwikkeling bij de leerlingen. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking met de leerlingen en de ouders/verzorgers!

Yvon Tjeerdsma

Leerkracht Taalklas

Mijn naam is Yvon Tjeerdsma en de afgelopen 25 jaar heb ik als leerkracht met veel plezier gewerkt op verschillende scholen.  

De komende tijd kunt u mij vinden in de Taalklas. Het is een mooie uitdaging om nieuwkomers te helpen bij hun eerste (onderwijs)stappen in Nederland. De blijdschap van de kinderen dat ze naar school mogen en de verwondering van wat we doen in de klas. Dat maakt het werken in de Taalklas zo leuk en bijzonder om te doen!   

Dannie Tezerdi

Leerkracht Taalklas

Sinds schooljaar 2022-2023 sta ik in de taalklas. Het is de bedoeling dat leerlingen die nieuw zijn in Nederland en hier nog geen (taal)onderwijs gevolgd hebben in een jaar tijd genoeg Nederlandse taal leren om in te kunnen stromen in het reguliere onderwijs.

Het is fantastisch om te zien hoe gemotiveerd de kinderen zijn om de taal te leren en mee te kunnen gaan doen in de maatschappij.

 

 

 

 

 

José van Hugte

Leerkracht NT2

Talige diversiteit is een rijkdom!

Ik zet me schoolbreed in voor de taalbegeleiding van de NT2-leerlingen. Steeds meer kinderen worden in een andere thuistaal dan het Nederlands opgevoed. Deze talenrijkdom is een bron voor het leren en een startpunt voor het verwerven van het Nederlands.

Heel bijzonder om de nieuwkomers een taalbad te geven en wegwijs te maken in de Nederlandse taal en cultuur.  Om zo bij te kunnen dragen aan een mooie basisschooltijd, is voor mij van grote waarde.

 

Hidden
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.