Ook de berengroep bezocht de supermarkt

Berengroep “De Wentelwiek” op bezoek in de supermarkt.

 

Kleutergroep 1-2B van Eenbes Brede school De Wentelwiek heeft vorige week woensdag een bezoek gebracht aan de Jumbo in het Kernkwartier.

 

De afgelopen weken stond alles in de kleuterklassen in het teken van eten. Een bezoek aan de supermarkt kon dus niet ontbreken. In de klassen werd aandacht besteed aan gezond eten, aan de verschillen tussen groenten en fruit, aan de bereiding van gerechten, aan de spijsvertering, aan het verzorgen van je gebit en aan nog veel meer. 

De boodschappen die we in groepjes bij de Jumbo gekocht hebben zijn verwerkt in een aantal gerechten. Met de hulp van kookouders konden de kinderen oefenen bij het bereiden van gezonde versnaperingen.

Alles proeven werd gestimuleerd. Na het proeven ging de gezonde broccolisoep helemaal op.  

 

Het bezoek aan de Jumbo werd door alle kleuters met gejuich ontvangen.

Na de boodschappen kregen we een rondleiding bij de brood- en vleesbelegafdeling en een kijkje achter de schermen. We bekeken de voorraadruimte, de koel- en zeer koude vrieskast en de emballage afdeling. En als klap op de vuurpijl kregen alle kinderen een Jumbo rugzak met een verrassing.

 

We bedanken de Jumbo Hoge Brake voor hun gastvrijheid. En de begeleidende hulpouders en kookouders voor alle fijne hulp.